Comanda
telefonica

Vreti sa comandati
prin telefon?


Nimic mai simplu:
sunati la 021 209 45 12

(luni - vineri, intre 08:30-17:00)

Texte originale ale poetului Nichita Stanescu!

Pastrate de Dora Stanescu, sotia poetului, aceste texte sunt scoase la lumina!

Stimate cititor,
 
Ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, (re)descoperite dupa decenii! 
Este vorba despre texte pastrate de autor in arhiva sa personala, texte pe care sotia sa (Dora Stanescu) a fost de acord sa le publice intr-un volum, la peste 40 de ani de la disparitia poetului.
 
Titlul volumului este cel pe care Nichita Stanescu insusi l-a scris pe coperta dosarului in care a strans respectivele texte: De dor de sufletul lui Andersen – cu referire la povestitorul danez
Hans Christian Andersen, pentru ca, asa cum vei vedea, cele mai multe dintre aceste texte sunt de fapt poezii/basme/fabule, care se incadreaza perfect in universul copilariei, fara sa aiba insa ca destinatari doar copiii.
 
Vei recunoaste imediat stilul inconfundabil al lui Nichita, cu alaturari total surprinzatoare de cuvinte in ritmuri jucause, care creeaza, per ansamblu, o combinatie scanteietoare de suprarealism, absurd si umor.
 
Volumul De dor de sufletul lui Andersen este, fara exagerare, o comoara care ofera mostre din creativitatea artistica debordanta a celui considerat cel mai mare poet roman din perioada postbelica. 

IMPORTANT!
Ilustratiile volumului sunt realizate chiar de nepoata poetului, Clara Vasilescu. Desenate in tuse dadaiste, desprinse parca din visele profunde ale unui copil, aceste ilustratii constituie ele insele un element de atractie si, prin doza lor de fantastic, absurd si neprevazut, formeaza perechi perfecte cu textele poetului. Putem vorbi, asadar, despre un volum de familie: Nichita Stanescu si nepoata lui. Iata mai jos cateva extrase.

O seama dintre textele care alcatuiesc prezenta editie sunt selectate din volumul Carte de citire, carte de iubire, scris de Nichita Stanescu in colaborare cu Gheorghe Tomozei (editura Facla, 1980), altele, foarte putin cunoscute, au aparut pe filele efemere ale unor calendare de perete si în Almanahuri ale copiilor din anii ’70-80. Lor li se adauga unele texte originale, pastrate de autor in arhiva personala. 
Prin alcatuirea sa, volumul De dor de sufletul lui Andersen prilejuieste o intalnire proaspata si spectaculoasa cu Nichita Stanescu, intalnire insotita de emotia descoperirii textelor care au avut o circulatie foarte restransa si a ineditelor – un mic tezaur, care a stat ascuns vreme de decenii. 
3 lucruri de stiut despre Nichita Stanescu

1) Nichita Stanescu (1933-1983) este unul dintre cei mai importanti scriitori de limba romana, din categoria rara a inovatorilor de limbaj poetic, distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor (de 4 ori) si cu
Premiul international „Johann Gottfried von Herder”.
 
2) In 1980, scriitorul suedez Arthur Lundkvist l-a propus Academiei Suedeze pentru includerea pe lista candidatilor la Premiul Nobel pentru Literatura, Nichita Stanescu fiind nominalizat alaturi de nume mari precum Max Frisch, Jorge Borges sau Leopold Sedar Senghorn.
 
3) Versul preferat al lui Nichita Stanescu era din Mihai Eminescu.
- Ce poem iti place mai mult?, l-a intrebat amicul Aurelian T. Dumitrescu.
- „Oda in metru antic”, i-a raspuns Nichita, pentru ca incepe cu cel mai frumos vers care s-a scris vreodata in limba romana: „Nu credeam sa-nvat a muri vreodata”. 

Este suficient sa completezi formularul de comanda. Vei primi volumul in cel mai scurt timp, prin curier, la pretul de 49,35 lei + taxa de livrare de 14,28 lei.

Si, evident, te vei numara printre privilegiatii care vor avea acces la aceste texte originale ale lui Nichita Stanescu, pastrate zeci de ani in arhiva personala!
 

 
Cu deosebita consideratie,
 
George Straton
Senior Editor Rentrop & Straton
 

GARANTIE 100%
Nu este nicio problema daca te razgandesti asupra achizitiei tale!
Primesti toti banii inapoi!

Garantie 100%

Ai la dispozitie o perioada de 30 de zile in care poti solicita oricand restituirea sumei achitate.

In cazul in care ai achizitionat un produs fizic, te rugam sa il expediezi pe adresa Rentrop & Straton, Bd. Basarabia nr. 256, Incinta Faur, sector 3, Bucuresti. Avem doar rugamintea sa achiti taxa de transport. In cazul unui serviciu sau produs online, e suficient sa ne comunici intentia de a apela la garantie, prin e-mail (rs@rs.ro) sau telefonic (021-209.45.45). Banii vor fi restituiti cu promptitudine fie direct in cont, fie prin mandat postal.


Formular de comanda

Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE!
Cumparati de 150 Lei si livrarea este gratuita!
Doar in luna iunie costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 150 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.

Bifati produsele dorite:Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.

termenii si conditiile site-ului!

* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.